⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Schnitzel på kyckling

(6 pers)

Kycklingbröstfiléer
Mjöl
Ägg
Ströbröd
Smör
Rapsolja

Sås:
smör
1,5 gul lök
15 cl öl
3 dl kycklingbuljong
1,5 msk kaprisspad
salt
peppar

potatis, citron, persilja, ansjovis, kapris

Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, fonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar. Puttra.

Snitta, fläk upp och banka kycklingbröstfiléer tunna, t.ex. mellan två skärbrädor. Vänd i mjöl, sedan uppvispat ägg, och sist i saltat och pepprat ströbröd. Låt ev. vila på bakplåtspapper. Stek i mycket smör och ännu mera olja.

Servera med citron, ansjovis, kapris, persilja och pommes, klyftpotatis eller (rå)stekt potatis.